Nyomtatás
Megjelent: 2011. április 05. kedd

Civil Értek SZövetség  - CivilÉSZ – hálózat

Öntevékeny Városrészek hírei

 

Mecsekszabolcsi hírek:

 CINKE Civilek Nevezetes Kulturális Eseményei Programján 2011.04.05-én, az Origó-Házban Horváthné Albert Rita és Babina Éva porcelánfestők, keramikusok „A máz  csillogó világa” címmel kiállítás nyílt, mely megtekinthető május 4-ig hétköznapokon 8-17ig. A bátrabbak gyakorlatban ki is próbálhatták a porcelánfestést. Ezt követően Nagy Norbert: „Hamuból, Lánggal, Égbe” címmel megjelent verseskötetének bemutatójára került sor önálló szerzői est keretében.

Bartalovics Zoltán CINKE

Program művészeti vezető

 

György-telepen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kezdeményezésében 2011.04.08-án pénteken helyi takarítási akciónapot tartanak az ott élőkkel közösen. Még ebben a hónapban egy mobil kórház kitelepítését szervezik meg egy napra komplex szűrésekkel: tüdőszűrés, fogászat, szemészet stb., amikor kisebb beavatkozásokra is sor kerülhet.

Csonkáné Utasi Katalin

Máltai szeretetszolgálat

 

Hősök terei hírek:

Az Origó-Ház Egyesület tagcsoportjaként megalakult a polgárőrséget megalapozó helyi közösség, a SZEM mozgalom bevonásával, melynek vezetőjének Szuleczki Zsolt, nyugállományú rendőr került felkérésre. A helyi akciócsoport kialakulásához Lankovics Emil Meszesi Polgárőri Egyesület vezetője szakmai támogatását ígérte.

Süvecz Lászlóné

Origó-Ház-ÖCÖM Biztonság Program

 

Belányi Lajosné

Origó-Ház-ÖCÖM vezetője

Pécsújhegyi hírek:

A Pécsújhegyi Környezet és Érdekvédelmi Közhasznú Egyesület éves soros közgyűlését tartja Újhegyen 2011. április 15-én pénteken.

Előkészületek megkezdődtek az Újhegyi Civil InfoPont megnyitására.

Krizsanovics Károly            

 P.K.É.K.E. elnöke

 

Kertvárosi hírek:

 

K.É.K. Egyesület Kertvárosiak  az Élhető Kertvárosért Melinda utcai szabadidőpark, mint közösségi központja helyi közfoglalkoztatottak bevonásával megszépült. Ennek eredményeként az ott található közösségi épület is megújításra kerül.

A kutyatartók felé továbbra is tart akciónk, a szabályokat betartó gazdik kutyusai jutalomfalatot, a „figyelmetlen” gazdik pedig gyűjtő zacskót és szórólapot kapnak figyelemfelhívás címén.

Folyamatos járőrözés folyik, a helyi közbiztonság megerősítésére, kiemelten az iskolák környékén. A Szomszédok Egymásért Mozgalom keretei jó alapot biztosítanak ezen lakossági összefogás hatékonyságára.

Fodor Ibolya

K.É.K. Egyesület elnök

Öntevékeny Déli Városrész Mintaprogram koordinátora

 

Kis Varga István P.M.J.V.

Öntevékeny Keleti Városrész Mintaprogram polgármesteri megbízott

Várjuk civil szervezetek jelentkezését a CivilÉSZ hírblokkba:

+36-20/933-8888


    poker joomla templateeverest poker bonus
    www.bestudio.hu